Vi revolutionerar traditionell parkeringshantering

Drifter är ett svenskt teknikföretag som tillhandahåller nästa generation av digital parkering, med hållbarhet och effektiv mobilitet i fokus. Vi är ett team med bakgrunder från parkeringsbranschen, affärsutveckling, IT och säkerhet samt energilösningar. Genom Drifter integrerar vi parkering i ett brett ekosystem för smarta städer, vilket skapar fördelar för bilisten, fastighetsägaren, samhället och miljön.

Nästa generation av digital parkering med ANPR

Drifter erbjuder nästa generation av digital parkering med automatisk nummerplåtsigenkänning (ANPR). Till skillnad från traditionella system som endast läser av fordon vid in- och utfart, kontrollerar Drifter varje enskild parkeringsruta. Felparkeringar identifieras omedelbart och hanteras utan dröjsmål.

Vår AI-lösning analyserar parkeringsmönster, justerar priser dynamiskt och tillhandahåller verktyg för att fatta beslut baserade på verklig data. En GPS för parkeringseffektivitet!

smart_park&charge_with_drifter_01
dynamic_spot_price_drifter_3

Större kontroll över parkeringsaffären

Traditionella nollavtal bygger på att parkeringsbolaget kontrollerar parkeringsområdet och erhåller intäkter från utfärdade kontrollavgifter som betalning. Drifters system är 100 % automatiserat och övervakar parkeringen i realtid. Överträdelser identifieras automatiskt och betalningar sker sömlöst, vilket innebär att behovet av parkeringsvakter elimineras.

När du installerar Drifters system betalar ni ingenting utöver de initiala investeringskostnaderna. Kontrollavgifter hanteras sömlöst och bidrar till att öka era intäkter.

Vi hjälper er göra smarta val för framtiden

Drifters system tillhandahåller realtidsdata för varje parkeringsruta, vilket genererar värdefulla insikter för optimalt nyttjande av befintliga parkeringsytor. Genom att minska tiden bilister spenderar på att leta efter parkering, bidrar Drifter till att reducera trafikträngseln och sänka koldioxidutsläppen.

Systemet möjliggör även insamling av miljödata i enlighet med EU-direktiv. På så sätt bidrar vi till att främja ett säkrare, hälsosammare och mer hållbart samhälle.

about_us_2_planetfriendly
about_us_3_smart_city

Vår vision

Drifters vision är att revolutionera parkering genom att erbjuda smarta, hållbara och användarvänliga lösningar som förenklar mobilitet och förbättrar stadsmiljöer.

Genom att tillhandahålla infrastruktur och teknologi som stöder automatisk parkering, laddning och intelligent navigering för självkörande fordon, utgör Drifter en nyckelaktör framtidens smarta städer.

Möt vår grundare

Drifter grundades 2022 av Fredrik Durling, entreprenör med mångårig erfarenhet inom snabbväxande infrastruktur och innovativa energilösningar.

Fredrik har ett förflutet som ledare inom affärsutveckling, med fokus på fiber och elbilsladdning, där han var en av pionjärerna då detta först kommersialiserades.

Samarbetspartners

Följ med oss mot en smartare och mer hållbar framtid!